VIDEO// Subvenții oferite angajatorilor la crearea sau adaptarea locurilor de muncă pentru persoanele cu dizabilități. Istoria de success a lui Ion Toderici din Cahul care a ajuns designer-operator

18 Фев. 2020 По материалам пресс-релиза

Ion Toderici, din raionul Cahul, este un tânăr cu o dezabilitate de gradul mediu, ceea ce complică găsirea unui loc de muncă. După mai bine de un an de căutări, cu ajutorul subdiviziunii teritoriale pentru ocuparea forței de muncă, el a reușit să se angajeze în calitate de designer-operator la SRL Texi-Teh din Cahul.

 

Acest lucru a fost posibil grație programului de subvenționare pentru crearea sau adaptarea unui loc de muncă pentru persoanele cu dezabilități, lansat de către Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM).  În cadrul acestui program, angajatorii care creează sau adaptează  un loc de muncă pentru persoane cu dezabilități,  beneficiază  de compensarea a 50% din costurile echipamentelor necesare creării sau adaptării locului de muncă, dar nu mai mult de 10 salarii medii pe economie pentru anul precedent.

Acum, Ion Toderici are un loc de muncă stabil, iar responsabilitățile postului îi aduc plăcere, căci pasiune față de prelucrarea lemnului o are încă din copilărie.

Despre calea spre realizarea visului său, ce spune angajatorul său, dar și ce oferă statul în domeniul angajării persoanelor cu dezabilități în câmpul muncii, vedeți în filmulețul ce urmează.

https://www.youtube.com/watch?v=px6JdE-uTtw&feature=youtu.be

 

Pentru mai multe detalii despre programele de subvenționare puteți afla la subdiviziunile teritoriale pentru ocuparea forței de muncă: http://anofm.md/network/agency sau la Centrul de apel al ANOFM tel: 0 8000 1000.